Combinatieklassementsshirt - Combined Classification jersey
Combinatieklassementsshirt - Combined Classification jersey

TOUR DE FRANCE – COMBINATIEKLASSEMENT – 1989 – WIELERSHIRT

 59,95

LET OP:

Je bestelt een replica van het originele wielershirt. Zowel voor mannen, vrouwen en kinderen. Levering met verborgen lange rits en in zowel korte mouw als lange mouw. Kleine verschillen mogelijk. Zie voorwaarden, modellen en details >>>

Artikelnummer: N/B Categorie:

Product Description

De combinatie trui was de trui die gedragen werd door de leider van het combinatieklassement in de wielerwedstrijd Tour de France. Het combinatieklassement werd geïntroduceerd in 1968 in de Tour de France en was gebaseerd op de rangschikking van alle andere klassementen.
Het combinatieklassement wordt berekend door de totale tijd van een renner in de algemene klassement, de puntenklassement en de bergklassement bij elkaar op te tellen. De renner met de laagste totale tijd krijgt de trui van het combinatieklassement. De trui van het combinatieklassement wordt beschouwd als een van de meest prestigieuze truien in de Tour de France vanwege de veelzijdigheid die nodig is om goed te presteren in alle drie de klassementen.

De voorganger van de combinatietrui was aanvankelijk de witte trui, maar vanaf 1975 werd dit de trui voor de beste jonge renner. Van 1985 tot 1989 werd de combinatietrui uitgereikt. Het was een opvallende trui die bestond uit de verschillende truien – een stukje van de gele trui, een stukje van de groene trui, een stukje van de bolletjestrui en een stukje van de – ook verdwenen – rode trui. Het combinatieklassement was gebaseerd op de rangschikking van een renner in alle andere klassementen: dus de gele trui, groene trui, de bolletjestrui (en de rode trui tussen 1983 en 1989). De meest allround renner ontving de combinatietrui. Alleen de echt grote renners waren in staat om het algehele klassement te winnen.

Additional Information

Land

FRANKRIJK

Maat

XS, S, M, L, XL, XXL, 3XL, 4XL, 5XL

Man / Vrouw

Man, Vrouw

Ploeg

TOUR DE FRANCE

Jaar

1989

Voor het product TOUR DE FRANCE - COMBINATIEKLASSEMENT - 1989 - WIELERSHIRT uit 1989 van de ploeg TOUR DE FRANCE (FRANKRIJK) is de werkwijze hier terug te vinden.